A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Menü

Tavaszi dekoráció ötlet a legszebb hagymás virágokkal

Tavaszi dekoráció ötlet a legszebb hagymás virágokkal

Ez a tavaszi dekoráció ötlet nagy segítség lesz neked, ha még soha nem készítettél hagymás virágokkal díszt az asztalodra.

Adok hozzá hasznos infókat és tippeket, hogy ne érjen csalódás, mert esetleg nem megfelelő növényt választottál erre a célra.

Ehhez a tavaszi hagymás virágokkal készült dekorációs ötlethez itt a videós segítség.

Nézd meg!

 

 

Hogyan válassz virágokat? Hogyan gondozd őket? Ezekre a kérdésekre is választ kapsz. Olvass tovább!

__________________________________

 

Honnan szerezd be a tavaszi dekorhoz a hagymás virágokat? Melyik lesz a megfelelő?

A legegyszerűbb beszerzési lehetőségek: a közeli virágbolt, kertészet, helyi piac.
Január közepétől már nagyon szép példányok közül tudsz választani és a virágkötő kolleganők/kollegák, kertészek készségesen segítenek neked.

Olyan virágokat válassz, amelyeknek

  • szép zöld a levélzete
  • teljesen bimbósak és a
  • kiválasztott tartódba beleférnek.

További hasznos ötlet és tipp a tavaszi dekoráció készítéséhez:
Legelőször is azt szoktam javasolni, hogy ahol csak lehet ne ragassz. A mohát és a zuzmós ágakat máskor is fel lehet használni. Például januárban készítesz egy tavaszi dekort jácinttal, nárcisszal és fürtös gyöngyikével. Az elvirágzás után februárban pedig jöhet egy csodás tulipán és primula. A kellékeket megint remekül fel tudod használni, de az eltérő virágok miatt teljesen más hangulatot fog adni.

Előfordulhat, hogy a tartód kicsit nagy a vásárolt növényeknek. Ilyenkor az üres hézagba gyűrt papírt v. nejlont tudsz tenni. Ez megtartja a mohát.
Hogyan gondozd a kész tavaszi díszben a növényeket?
A hagymás virágok nem igényelnek túl sok vizet. A nedvességet a hagymák tárolják, így a lakás hőmérsékletétől függően heti 1-2 alkalommal spriccelj kicsi vizet rá. Ne legyen túlöntözve a virág, mert a pangó vizet a hagymák nem viselik el.
Ha szeretnél saját magad cserépben nevelni ilyen csodaszép hagymás virágokat, akkor ezen az oldalon kapsz ehhez útmutatót.
Az elhervadt virágokat mindig vágd le. Ha odafigyelsz rá, akkor több hétig csodaszép látványt fog nyújtani ez a tavaszi dekoráció.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tavaszi dekoráció

Keresés